Toplam Azot (N) : 8
Nitrat Azotu (NO3) : 8
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO) : 10
Suda Çözünür Bor (B) : 0.2
BİTKİ | BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ | |
Domates, Biber, Patlıcan (şaşırtmadan önce) | 50 gr | İlk uygulama fideler yastıkta iken bir teneke suya 50 gr BorKa karıştırılıp, bitkiler bununla sulanır. İlk uygulama çimlenme yeni başladığında yapılır. |
Şaşırtmadan hemen sonra | 250 gr | Can suyu olarak topraktan 150 gr. Bir dekar fideyi sulayacak biçimde uygulanır. |
Şaşırtmadan sonra | 250 gr | 10-15 gün aralıklarla 4 uygulama yapılır. |
Hıyar, Kabak | 100-250 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz, Vişne | 150-300 gr | Bitki yaprakları1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır. |
Çilek | 150-250 gr | Bitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. . 10 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
Fındık, Ceviz, Ayva, Nar | 150-250 gr | Bitki yaprakları 1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Muz | 200-250 gr | Erken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır. |
Bağ(Üzüm) | 150-250 gr | Sürgünler 10-20 cm uzunluğa eriştiği zaman ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Zeytin | 200-250 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
Buğday, arpa, çeltik | 150-250 gr | Kardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile birlikte 1000 lt lik bir depoya 5 kg BorKa karıştırılarak uygulanır. |
Kavun, Karpuz | 150-250 gr | Bitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt) | 200-250 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Pancar | 200-250 gr | Seyreltme sonrası ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Pamuk, Patates | 150-250 gr | Bitki boyu 15-20 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Ayçiçeği, Mısır, Tütün | 150-250 gr | Bitki boyu 15-25 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Soğan,Sarımsak, Pırasa, Havuç, Lahana, Marul | 150-250 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-4 uygulama daha yapılır. |
Kanola, Yonca, Mercimek, Nohut | 150-200 gr | Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 1-2 uygulama daha yapılır. |
Soya, Fasulye, Bakla, Yer Fıstığı, Bezelye | 100-250 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
Enginar, Kereviz, Karnıbahar | 100-250 gr | Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
Turp, Ispanka, Bamya | 125-200 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
Süs Bitkileri | 50 gr | Vejetasyon süresince 20 gün arayla sürekli uygulama yapılır. |
Damla Sulama ve Salma Sulama Sistemleri İle Uygulama Biçimi | ||
Meyve ve sebzelerde meyve oluşumunun başlangıç döneminden itibaren, yaklaşık bir ton sulama suyuna 1-1,5 kg BorKa karıştırılarak uygulanır |
Garanti edilmiş içeriği %(w/w)
Toplam Azot (N) : 8
Nitrat Azotu (NO3) : 8
Suda Çözünür Kalsiyum (Ca) : 5.7
BİTKİ | BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ | |
Domates, Biber, Patlıcan (şaşırtmadan önce) | 50 gr | İlk uygulama fideler yastıkta iken bir teneke suya 50 gr Calsamin Ca karıştırılıp, bitkiler bununla sulanır. İlk uygulama çimlenme yeni başladığında yapılır. |
Şaşırtmadan hemen sonra | 250 gr | Can suyu olarak topraktan 150 gr. Bir dekar fideyi sulayacak biçimde uygulanır. |
Şaşırtmadan sonra | 250 gr | 10-15 gün aralıklarla 4 uygulama yapılır. |
Hıyar, Kabak | 100-250 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz, Vişne | 150-300 gr | Bitki yaprakları1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır. |
Çilek | 150-250 gr | Bitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. . 10 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
Fındık, Ceviz, Ayva, Nar | 150-250 gr | Bitki yaprakları 1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Muz | 200-250 gr | Erken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır. |
Bağ(Üzüm) | 150-250 gr | Sürgünler 10-20 cm uzunluğa eriştiği zaman ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Zeytin | 200-250 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
Buğday, arpa, çeltik | 150-250 gr | Kardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile birlikte 1000 lt lik bir depoya 5 kg Calsamin Ca karıştırılarak uygulanır. |
Kavun, Karpuz | 150-250 gr | Bitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt) | 200-250 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Pancar | 200-250 gr | Seyreltme sonrası ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Pamuk, Patates | 150-250 gr | Bitki boyu 15-20 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Ayçiçeği, Mısır, Tütün | 150-250 gr | Bitki boyu 15-25 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Soğan,Sarımsak, Pırasa, Havuç, Lahana, Marul | 150-250 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-4 uygulama daha yapılır. |
Kanola, Yonca, Mercimek, Nohut | 150-200 gr | Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 1-2 uygulama daha yapılır. |
Soya, Fasulye, Bakla, Yer Fıstığı, Bezelye | 100-250 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
Enginar, Kereviz, Karnıbahar | 100-250 gr | Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
Turp, Ispanka, Bamya | 125-200 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
Süs Bitkileri | 50 gr | Vejetasyon süresince 20 gün arayla sürekli uygulama yapılır. |
Damla Sulama ve Salma Sulama Sistemleri İle Uygulama Biçimi | ||
Meyve ve sebzelerde meyve oluşumunun başlangıç döneminden itibaren, yaklaşık bir ton sulama suyuna 1-1,5 kg Calsamin Ca karıştırılarak uygulanır |
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO): 15.0 … 18.0 (w/w)
Suda Çözünür Bor (B) : 0.2 … 0.30
BİTKİ | UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ (Yapraktan ve Topraktan) | |
Domates, Biber, Patlıcan (Şaşırtmadan önce) Şaşırtmadan hemen sonra Şaşırtmadan sonra | 50 gr | İlk uygulama fideler yastıkta iken bir teneke suya 50 gr BorKa karıştırılıp, bitkiler bununla sulanır. İlk uygulama çimlenme yeni başladığında yapılır. Can suyu olarak topraktan 150 gr. Bir dekar fideyi sulayacak biçimde uygulanır. 10-15 gün aralıklarla 4 uygulama yapılır. |
350 gr | ||
100-300 gr | ||
Diğer sebzeler | 100-300 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz, Vişne | 200-300 gr | Bitki yaprakları1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır. |
Çilek | 200-300 gr | Bitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. . 10 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
Muz | 100-350 gr | Erken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır. |
Bağ(Üzüm) | 200-300 gr | Sürgünler 10-20 cm uzunluğa eriştiği zaman ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Buğday, arpa, çeltik | 200-250 gr | Kardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile birlikte 1000 lt lik bir depoya 5 kg BorKa karıştırılarak uygulanır. |
Kavun, Karpuz | 200-250 gr | Bitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt) | 200-350 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Pancar | 250 gr | Seyreltme sonrası ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Pamuk | 200-250 gr | Bitki boyu 15-20 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Ayçiçeği, Mısır | 250 gr | Bitki boyu 15-25 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Soya, Fasulye, Bakla, Yer Fıstığı, Bezelye | 200-300 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
Patates, Soğan, Havuç, Lahana | 200-300 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
Süs Bitkileri | 150-250 gr | Vejetasyon süresince 20 gün arayla sürekli uygulama yapılır. |
Firma Beyanı | ||
Firma, ürünün belirtilen kimyasal bileşimine uygun olarak imal edildiğini, orijinal ambalajında satılmak kaydıyla, kalitesini ve etkinliğini garanti eder. Ürünün uygun olmayan koşullarda depolanmaları, hatalı, eksik veya fazla uygulanmaları sonucu ortaya çıkabilecek zararlar için sorumluluk kabul edilmez |
Kalsiyum noksanlığını giderir
Mahsülün verimini ve kalitesini artırır
TAYOmin Calcium ile beslenen bitkinin mikroelement noksanlıklarının giderilmiş olmasından dolayı, bitkinin verimi ve mahsülün kalitesi artar.. TAYOmin Calcium arılara ve balıklara zehirli değildir. Boş ambalajları başka amaç için kullanmayın. Serin ve kuru yerde , kilit altında orijinal ambalajında , ağzı kapalı olarak muhafaza ediniz. Çocuklardan uzak tutunuz. Gıdalardan uzak yerlerde depolayınız. TAYOmin Calcium ambalajlarını güneş ışığından uzak, gölgede (5-25 0C arasındaki sıcaklıkta muhafaza ediniz. . Kullanmadan önce iyice çalkalayınız.
Kalsiyum nitrat çözeltisi
İçeriği %(w/v) : Kalsiyum Oksit, CaO:8
BİTKİ | UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ | |
Domates, Biber, Patlıcan (Şaşırtmadan önce) Şaşırtmadan hemen sonra Şaşırtmadan sonra | 50 gr | İlk uygulama fideler yastıkta iken bir teneke suya 50 gr BorKa karıştırılıp, bitkiler bununla sulanır. İlk uygulama çimlenme yeni başladığında yapılır. Can suyu olarak topraktan 150 gr. Bir dekar fideyi sulayacak biçimde uygulanır. 10-15 gün aralıklarla 4 uygulama yapılır. |
350 gr | ||
100-300 gr | ||
Diğer sebzeler | 100-300 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz, Vişne | 200-300 gr | Bitki yaprakları1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır. |
Çilek | 200-300 gr | Bitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. . 10 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
Muz | 100-350 gr | Erken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır. |
Bağ(Üzüm) | 200-300 gr | Sürgünler 10-20 cm uzunluğa eriştiği zaman ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Buğday, arpa, çeltik | 200-250 gr | Kardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile birlikte 1000 lt lik bir depoya 5 kg BorKa karıştırılarak uygulanır. |
Kavun, Karpuz | 200-250 gr | Bitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt) | 200-350 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Pancar | 250 gr | Seyreltme sonrası ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Pamuk | 200-250 gr | Bitki boyu 15-20 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Ayçiçeği, Mısır | 250 gr | Bitki boyu 15-25 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Soya, Fasulye, Bakla, Yer Fıstığı, Bezelye | 200-300 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
Patates, Soğan, Havuç, Lahana | 200-300 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
Süs Bitkileri | 150-250 gr | Vejetasyon süresince 20 gün arayla sürekli uygulama yapılır. |
Garanti Edilmiş İçeriği(%w/w)
Toplam Azot (N) : 7.5
Nitrat azotu(NO3): 7.5
Suda Çözünür Potasyum Oksit(K2O):25
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit(CaO):13
Suda Çözünür Kükürt Trioksit(SO3):20
BİTKİ | BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ | ||
Domates, Biber, Patlıcan | 250 gr | Şaşırtmadan hemen sonra başlamak üzere yapraktan 15 gün aralıklarla 3-4 defa uygulama yapılır. | |
Hıyar, Kabak | 100-250 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. | |
Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz,Vişne | 200-300 gr | Yapraklar 1-2 cm büyüklüğe ulaşınca ilk uygulama yapılır. 15 gün aralıklarla 3-4 defa uygulama daha yapılır. | |
Çilek | 250-300 gr | Bitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. 10 gün aralıklarla 3-4 defa uygulama daha yapılır. | |
Fındık, Ceviz, Ayva, Nar | 200-300 gr | Bitki yaprakları 1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. | |
Muz | 200-250 gr | Erken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır. | |
Bağ (Üzüm) | 200-300 gr | Sürgünlerin 10-20 cm uzunluğa erişmesinden itibaren 15 gün aralıklarla 3-5 defa uygulama yapılır. | |
Zeytin | 200-250 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Buğday, arpa, çeltik | 150-200 gr | Kardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile birlikte uygulanır. | |
Kavun, Karpuz | 200-250 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 10 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt) | 250-350 gr | Çiçeklenme dönemi öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. | |
Pancar | 150-200 gr | Seyreltme sonrasında ilk uygulama yapılır. 15 gün aralıklarla 2-3 defa uygulama daha yapılır. | |
Pamuk, Patates | 200-250 gr | Bitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 10 gün aralıklarla 3-4 uygulama daha yapılır. | |
Ayçiçeği, Mısır, Tütün | 200-250 gr | Bitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 10 gün aralıklarla 3-4 uygulama daha yapılır. | |
Soğan, Sarımsak, , Pırasa Havuç, Lahana, Marul | 150-250 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-4 uygulama daha yapılır. | |
Kanola, Yonca, Mercimek, Nohut | 150-200 gr | Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 1-2 uygulama daha yapılır. | |
Soya, Fasulye, Bakla, Yer Fıstığı, Bezelye | 200-300gr | Bitki boyu 5-10 cm olunca ilk uygulama yapılır. 10 gün aralıklarla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Enginar, Kereviz, Karnıbahar, | 100-250 gr | Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Turp, Ispanak, Bamya | 125-200 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Süs Bitkileri | 50 gr | Vejetasyon süresince 15 gün arayla sürekli uygulama yapılır. | |
| |||
Damla Sulama ve Salma Sulama Sistemleri İle Uygulama Biçimi | |||
Meyve ve sebzelerde bitkinin vejetatif gelişmesinin başlangıç döneminden itibaren, yaklaşık bir ton sulama suyuna 1-3 kg Organex karıştırılarak uygulanır. | |||
DEPOLAMA VE TAŞIMA ŞARTLARI | KULLANIMLA İLGİLİ UYARILAR | ||
? Serin ve kuru yerde , kilit altında orijinal ambalajında , ağzı kapalı olarak gıdalardan uzak yerlerde taşıyınız ve depolayınız. ? Organex ambalajlarını güneş ışığından uzak, gölgede taşıyınız ve muhafaza ediniz. | ? Gözler, deri ve elbiselerinize bulaşmamasına dikkat ediniz. ? Bulaşması durumunda bol su ve sabunla yıkayınız. ? Uygulama esnasında hiçbir şey yemeyiniz, sigara içmeyiniz. ? Ağız yolu ile bulaşma durumunda, zehirlenme belirtileri görülürse hasta kusturulmalı ve doktor çağırılmalıdır. ? Kullanım esnasında maske, gözlük ve eldiven kullanılması tavsiye edilir. ? Çocuklardan ve gıdalardan uzak tutunuz. | ||
Ambalaj Biçimi: 1 kg ve 25 kg
Garanti edilmiş içeriği %(w/w)
Toplam Azot, (N): 14
Nitrat Azotu, (NO3): 14
Suda Çözünebilir Potasyum Oksit, (K2O): 23
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit, (CaO): 13
BİTKİ | BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ | ||
Domates, Biber, Patlıcan (Şaşırtmadan Önce) | 250 gr | İlk uygulama fideler yastıkta iken bir teneke suya 50 gr Or-ganex 14-0-23 (13 CaO) karıştırılıp, bitkiler bununla sulanır. İlk uygulama çimlenme yeni başladığında yapılır. | |
Şaşırtmadan hemen sonra | Can suyu olarak topraktan 250 gr. Bir dekar fideyi sulayacak biçimde uygulanır. | ||
Şaşırtmadan sonra | 10-15 gün aralıklarla 3-4 uygulama yapılır. | ||
Hıyar, Kabak | 100-250 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. | |
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt) | 250-350 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. | |
Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz | 200-300 gr | Bitki yaprakları1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır. | |
Çilek | 250-300 gr | Bitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. . 10 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. | |
Fındık, Ceviz, Ayva, Nar | 200-300 gr | Bitki yaprakları 1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. | |
Muz | 200-250 gr | Erken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır. | |
Bağ (Üzüm) | 200-300 gr | Sürgünler 10-20 cm uzunluğa eriştiği zaman ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. | |
Zeytin | 200-250 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Buğday, arpa, çeltik | 150-200 gr | Kardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile Or-ganex 14-0-23 (13 CaO) karıştırılarak uygulanır. | |
Kavun, Karpuz | 200-250 gr | Bitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. | |
Pancar | 150-200 gr | Seyreltme sonrası ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. | |
Pamuk, Patates | 200-250 gr | Bitki boyu 15-20 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. | |
Ayçiçeği, Mısır, Tütün | 200-250 gr | Bitki boyu 15-25 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. | |
Soğan, Sarımsak, , Pırasa Havuç, Lahana, Marul | 150-250 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-4 uygulama daha yapılır. | |
Kanola, Yonca, Mercimek, Nohut | 150-200 gr | Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 1-2 uygulama daha yapılır. | |
Soya, Fasulye, Bakla, Yer Fıstığı, Bezelye | 200-300 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. | |
Enginar, Kereviz, Karnıbahar, | 100-250 gr | Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Turp, Ispanak, Bamya | 125-200 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Süs Bitkileri | 50 gr | Vejetasyon süresince 20 gün arayla sürekli uygulama yapılır. | |
| |||
Damla Sulama ve Salma Sulama Sistemleri İle Uygulama Biçimi | |||
Meyve ve sebzelerde bitkinin vejetatif gelişmesinin başlangıç döneminden itibaren, yaklaşık bir ton sulama suyuna 1-3 kg Or-ganex 14-0-23 (13 CaO) karıştırılarak uygulanır. | |||
DEPOLAMA VE TAŞIMA ŞARTLARI | KULLANIMLA İLGİLİ UYARILAR | ||
? Serin ve kuru yerde , kilit altında orijinal ambalajında , ağzı kapalı olarak gıdalardan uzak yerlerde taşıyınız ve depolayınız. ? Or-ganex 14-0-23 (13 CaO)ambalajlarını güneş ışığından uzak, gölgede taşıyınız ve muhafaza ediniz. | ? Gözler, deri ve elbiselerinize bulaşmamasına dikkat ediniz. ? Bulaşması durumunda bol su ve sabunla yıkayınız. ? Uygulama esnasında hiçbir şey yemeyiniz, sigara içmeyiniz. ? Ağız yolu ile bulaşma durumunda, zehirlenme belirtileri görülürse hasta kusturulmalı ve doktor çağırılmalıdır. ? Kullanım esnasında maske, gözlük ve eldiven kullanılması tavsiye edilir. ? Çocuklardan ve gıdalardan uzak tutunuz. | ||
Ambalaj Biçimi : 1 kg ve 25 kg
Kalsiyum Magnezyum Nitrat
Garanti edilmiş içeriği %(w/w)
Nitrat Azotu, (NO3): 13
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO): 7,5
Suda Çözünür Magnezyum Oksit (MgO): 7,5
BİTKİ | BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ | ||
Domates, Biber, Patlıcan (Şaşırtmadan Önce) | 250 gr | İlk uygulama fideler yastıkta iken bir teneke suya 50 gr Or-ganex CaMg karıştırılıp, bitkiler bununla sulanır. İlk uygulama çimlenme yeni başladığında yapılır. | |
Şaşırtmadan hemen sonra | Can suyu olarak topraktan 250 gr. Bir dekar fideyi sulayacak biçimde uygulanır. | ||
Şaşırtmadan sonra | 10-15 gün aralıklarla 3-4 uygulama yapılır. | ||
Hıyar, Kabak | 100-250 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. | |
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt) | 250-350 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. | |
Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz | 200-300 gr | Bitki yaprakları1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır. | |
Çilek | 250-300 gr | Bitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. . 10 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. | |
Fındık, Ceviz, Ayva, Nar | 200-300 gr | Bitki yaprakları 1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. | |
Muz | 200-250 gr | Erken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır. | |
Bağ (Üzüm) | 200-300 gr | Sürgünler 10-20 cm uzunluğa eriştiği zaman ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. | |
Zeytin | 200-250 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Buğday, arpa, çeltik | 150-200 gr | Kardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile Or-ganex CaMg karıştırılarak uygulanır. | |
Kavun, Karpuz | 200-250 gr | Bitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. | |
Pancar | 150-200 gr | Seyreltme sonrası ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. | |
Pamuk, Patates | 200-250 gr | Bitki boyu 15-20 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. | |
Ayçiçeği, Mısır, Tütün | 200-250 gr | Bitki boyu 15-25 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. | |
Soğan, Sarımsak, , Pırasa Havuç, Lahana, Marul | 150-250 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-4 uygulama daha yapılır. | |
Kanola, Yonca, Mercimek, Nohut | 150-200 gr | Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 1-2 uygulama daha yapılır. | |
Soya, Fasulye, Bakla, Yer Fıstığı, Bezelye | 200-300 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. | |
Enginar, Kereviz, Karnıbahar, | 100-250 gr | Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Turp, Ispanak, Bamya | 125-200 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Süs Bitkileri | 50 gr | Vejetasyon süresince 20 gün arayla sürekli uygulama yapılır. | |
| |||
Damla Sulama ve Salma Sulama Sistemleri İle Uygulama Biçimi | |||
Meyve ve sebzelerde bitkinin vejetatif gelişmesinin başlangıç döneminden itibaren, yaklaşık bir ton sulama suyuna 1-3 kg Or-ganex CaMg karıştırılarak uygulanır. | |||
DEPOLAMA VE TAŞIMA ŞARTLARI | KULLANIMLA İLGİLİ UYARILAR | ||
? Serin ve kuru yerde , kilit altında orijinal ambalajında , ağzı kapalı olarak gıdalardan uzak yerlerde taşıyınız ve depolayınız. ? Or-ganex CaMg ambalajlarını güneş ışığından uzak, gölgede taşıyınız ve muhafaza ediniz. | ? Gözler, deri ve elbiselerinize bulaşmamasına dikkat ediniz. ? Bulaşması durumunda bol su ve sabunla yıkayınız. ? Uygulama esnasında hiçbir şey yemeyiniz, sigara içmeyiniz. ? Ağız yolu ile bulaşma durumunda, zehirlenme belirtileri görülürse hasta kusturulmalı ve doktor çağırılmalıdır. ? Kullanım esnasında maske, gözlük ve eldiven kullanılması tavsiye edilir. ? Çocuklardan ve gıdalardan uzak tutunuz. | ||
Ambalaj Biçimi: 1 kg ve 25 kg