Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Şelat Halinde Bor Etanolamin

Garanti Edilmiş İçeriği

Bor, (B) Etanolamin Şelatı Halinde : 11.2 (w/v) ….14,6 (w/v)

Bitkide Bor Noksanlığının Nedenleri

Toprakta Bor elementinin yetersiz olması,

Toprakta organik maddenin düşük olması,

Su yetersizliği,

Bor elementinin bitkide hareketsiz olması da bor noksanlığının önemli bir sebebidir.

 

Kanola İçin BorMax

Kanolanın Bor ihtiyacı yüksektir, Bor noksanlığı çok görülür.

Kanola yetiştirilen topraklarımızın organik madde kapsamının düşük olması Bor noksanlığı görülmesi sıklığını artırır.

Kuraklık Bor noksanlığını artırır.

Bor noksanlığı görülen kanolalarda, Potasyum’un bitki su dengesine etkisini bozar ve bitki susuzluk çeker.

BorMax yüksek oranda ve alınması kolay olan şelat halinde Bor içerdiğinden, kanola için idealdir.

Bor noksanlığında kanola yapraklarının şekli bozulur, içi boş tohum oluşur.

BorMax kullanılan kanolada çiçeklenme, tozlaşma ve tohuma dönüşmesi artar. Tohumların içi dolgun olur, verim yükselir.

Tohumda yağ oranı yükselir.

Kalsiyum kanolanın beslenmesinde çok önemlidir. BorMax, Kalsiyum alımını artırarak bitkinin Kalsiyum beslenmesine katkıda bulunur.

Diğer bazı bitkilerde BorMax

Ayçiçeğinde tablalarda çekirdek sayısını artırır, içi boş çekirdek oluşumunu önler, ürün miktarını artırır.

Üzümde boncuklanmayı önler, salkımlar büyük ve üzümler iri olur, verim yükselir.

Zeytinde çatlamaları ve çürümeleri önler, verimi artırır, kurak zararını önler.

Pancarda çatlamaları ve iç çürüklüğünü önler, verimi artırır.

 

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU

BİTKİ

BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE UYGULAMA BİÇİMİ

 

DOZ

DÖNEM

BBCH

 KANOLA

100 cc

4-6 gerçek yaprakta iken-rozet dönemi

[ BBCH 18-30]

100 cc

Kıştan çıktıktan sonra yükselme-sapa kalkma döneminde

[ BBCH 32-51]

100 cc

Çiçeklenme öncesi dönemde

[ BBCH 55-67]

AYÇİÇEĞİ

150 cc

10-12 yaprak  yada tarlaya girilebilecek son dönem

[ BBCH 32-53]

ŞEKER PANCARI

150 cc

Bitkilerin 6-8 yaprağı oluştuğunda

[ BBCH 17-52]

ZEYTİN

150 cc

Çiçeklenme öncesi

[ BBCH 55-60]

150 cc

İlk uygulamadan 15 gün sonra

[ BBCH 69-70]

150 cc

İkinci uygulamadan 15 gün sonra

[ BBCH 71-73]

 

 

AMBALAJ BİÇİMİ [ BİR KOLİDE]

20 Adet 1 lt [ 1,300 kg] PE Şişe

4 Adet 5 lt [ 6,5 kg] PE Bidon

Olive Star
10-0-30 +2,5 B +4,5 Zn

Garanti edilmiş içeriği %(w/w)

Toplam Azot (N) : 10

Nitrat Azotu, NO3 :  8,8

Üre azotu(NH2)2CO: 1,2

Suda çözünür Potasyumoksit (K2O): 30

Suda çözünür Bor, (B): 2,5

Suda çözünür Çinko, (Zn): 4,5

 

Olive Star 10-0-30 + 2,5 B +4,5 Zn, zeytin bitkisinin yüksek ve kaliteli ürün vermesini sağlayan, zeytin için özel bir gübredir

Fizyolojisinin gereği olarak, zeytin ağaçlarında besin maddeleri kökten yaprak, çiçek ve meyvelere yavaş taşınır. Akdeniz ülkelerinin zeytinliklerinde genellikle Azot, Potasyum, Bor ve Çinko elementlerinin noksanlıkları görülmektedir. Olive Star 10-0-30 + 2,5 B +4,5 Zn gübresi uygulamasıyla noksanlıklar önlenir.

Olive Star 10-0-30 + 2,5 B +4,5 Zn, uygulaması  zeytin ağaçlarında hızlı bir gelişme, bol çiçeklenme ve meyve tutumu sağlar

Olive Star 10-0-30 + 2,5 B +4,5 Znzeytinlerde meyve dökülmesini azaltır,

Olive Star 10-0-30 + 2,5 B +4,5 Znzeytin ağaçlarının hastalıklara ve zararlılara karşı dayanıklılığını artırır

Olive Star 10-0-30 + 2,5 B +4,5 Zn uygulanan zeytin ağaçlarında, bol ürün yılında görülen sürgün kısalmasının önüne geçerek, ertesi yıl verim düşüşünü azaltır. Diğer bir ifade ile peryodisite nedeniyle verim kaybını azaltır.

Olive Star 10-0-30 + 2,5 B +4,5 Znyağ oranı yüksek kaliteli meyve oluşumunu sağlar

Olive Star 10-0-30 + 2,5 B +4,5 Zniçerdiği bor sayesinde zeytinlerde görülen burun çürüklüklerinin önüne geçer

Olive Star 10-0-30 + 2,5 B +4,5 Zn, içerdiği yüksek miktardaki potasyum sayesinde maymun yüzlü zeytin tanesi oluşumunu önler

ZEYTİN FİDANLARI-AĞAÇLARINA BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE UYGULAMA BİÇİMİ

DOZ

DÖNEM

BBCH

150 gr

Sürgün uçlarında iki yaprakcığın çapraz vaziyette olduğu dönem. İlk tepe ucu yaprak oluşuyorken.

[ BBCH 09-11]

150 gr

Sürgünler 2-3 cm uzunluğa eriştiği dönem.

[ BBCH 31-35]

150 gr

Zeytin meyvelerinin küçük saçma-nohut arası büyüklüğe eriştiği dönem.

[ BBCH 71-75]

150 gr

Hasattan sonra [münavebenin olumsuz etkisini azaltmak için]

[ BBCH 92 den sonra]

 

 

ZEYTİN FİDANLARI-AĞAÇLARINA BİR DEKARA DAMLA SULAMA SİSTEMLERİ İLE UYGULAMA DOZU VE UYGULAMA BİÇİMİ

DOZ

DÖNEM

BBCH

750 gr-1,5 kg

Zeytin bitkisinde, sürgün uçlarında yaprakçıkların oluşmaya başladığı dönemden itibaren, yaklaşık bir ton sulama suyuna 750 gr-1,5 kg Olive Star  10-0-30 +ME karıştırılarak uygulanır. Aynı uygulama meyvelerin saçma büyüklüğüne erişinceye kadar haftada bir tekrarlanır.

[ BBCH 07-71]

 

Ambalaj Biçimi:  1 kg

Buğday İçin Özel Gübre

Garanti edilmiş içeriği %(w/w)

Suda Suda Çözünür Bor (B): 0.2

Suda Çözünür Bakır (Cu): 0.5

Suda Çözünür Çinko (Zn): 6.0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BUĞDAY-ARPA BİTKİLERİNE, BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE UYGULAMA BİÇİMİ

DOZ

DÖNEM

BBCH

150 gr

Kardeşlenme döneminde. (Yabancı ot ilaçları uygulaması ile beraber uygulanabilir)

[ BBCH 21-23]

100 gr

(Tarlaya girilebiliyorsa) İlk uygulamadan itibaren 15 gün ara ile iki uygulama daha yapılabilir

[ BBCH 26-35]

 

 

 

 

DEPOLAMA VE TAŞIMA ŞARTLARI

KULLANIMLA İLGİLİ UYARILA

 Serin ve kuru yerde , kilit altında orijinal ambalajında , ağzı kapalı olarak gıdalardan uzak yerlerde taşıyınız ve depolayınız.

 Süper BUĞDAY ambalajlarını güneş ışığından uzak, gölgede taşıyınız ve muhafaza ediniz.

?  Gözler, deri ve elbiselerinize bulaşmamasına dikkat ediniz.

?  Bulaşması durumunda bol su ve sabunla yıkayınız.

?  Uygulama esnasında hiçbir şey yemeyiniz, sigara içmeyiniz.

?  Ağız yolu ile bulaşma durumunda, zehirlenme belirtileri görülürse hasta kusturulmalı ve doktor çağırılmalıdır.

?     Kullanım esnasında maske, gözlük ve eldiven kullanılması tavsiye edilir.

?  Çocuklardan ve gıdalardan uzak tutunuz.

Ambalaj Biçimi: 1 lt ve 5 lt

NP Gübresi

Garanti edilmiş içeriği %(w/w)
Toplam Azot (N): 3 .0
Amonyak azotu(NH4): 3.0
Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5): 15.0
Suda Çözünür Bor (B): 10.3
Suda Çözünür Molibden (Mo): 2.3

BİTKİBİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ
Domates, Biber, Patlıcan
(Şaşırtmadan önce)
5 grİlk uygulama fideler yastıkta iken bir teneke suya 35 gr MoBor Plus karıştırılıp, bitkiler bununla sulanır. İlk uygulama çimlenme yeni başladığında yapılır.
Şaşırtmadan hemen sonra25 grCan suyu olarak topraktan 150 gr. Bir dekar fideyi sulayacak biçimde uygulanır.
Şaşırtmadan sonra25 gr10-15 gün aralıklarla 4 uygulama yapılır.
Hıyar, Kabak20-25 grBitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır.
Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz, Vişne20-25 grBitki yaprakları1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Çilek10-25 grBitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. 10 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır.
Fındık, Ceviz, Ayva, Nar10-20 grBitki yaprakları 1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Muz10-25 grErken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır.
Bağ(Üzüm)10-25 grSürgünler 10-20 cm uzunluğa eriştiği zaman ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Zeytin15-20 grÇiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Buğday, arpa, çeltik10-25 grKardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile birlikte 1000 lt lik bir depoya 5 kg MoBor Plus karıştırılarak uygulanır.
Kavun, Karpuz10-25 grBitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt)10-25 grÇiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Pancar25 grSeyreltme sonrası ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Pamuk, Patates10-25 grBitki boyu 15-20 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Ayçiçeği, Mısır, Tütün20-25 grBitki boyu 15-25 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Soğan,Sarımsak, Pırasa, Havuç, Lahana, Marul10-25 grBitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-4 uygulama daha yapılır.
Kanola, Yonca, Mercimek, Nohut10-25 grBitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 1-2 uygulama daha yapılır.
Soya, Fasulye, Bakla, Yer Fıstığı, Bezelye10-25 grBitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır.
Enginar, Kereviz, Karnıbahar15-25 grBitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Turp, Ispanka, Bamya15-25 grBitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Süs Bitkileri10-25 grVejetasyon süresince 20 gün arayla sürekli uygulama yapılır.
Damla Sulama ve Salma Sulama Sistemleri İle Uygulama Biçimi
Meyve ve sebzelerde meyve oluşumunun başlangıç döneminden itibaren, yaklaşık bir ton sulama suyuna 100-150 gr MoBor Plus karıştırılarak uygulanır

Garanti edilmiş içeriği %(w/w)
Suda Çözünür Bor (B): 0.2
Suda Çözünür Çinko (Zn) : 6.0
EDTA ile Şelatlı Çinko (Zn) : 5.0

Asla uygun dozlarını aşmayın
Sadece gerekli olan yerlerde kullanılır

BİTKİBİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ
Domates, Biber, Patlıcan
(Şaşırtmadan önce)
35 grİlk uygulama fideler yastıkta iken bir teneke suya 35 gr BorZinc karıştırılıp, bitkiler bununla sulanır. İlk uygulama çimlenme yeni başladığında yapılır.
Şaşırtmadan hemen sonra150 grCan suyu olarak topraktan 150 gr. Bir dekar fideyi sulayacak biçimde uygulanır.
Şaşırtmadan sonra50-100 gr10-15 gün aralıklarla 4 uygulama yapılır.
Hıyar, Kabak100-150 grBitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır.
Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz, Vişne100-150 grBitki yaprakları1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Çilek100-150 grBitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. 10 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır.
Fındık, Ceviz, Ayva, Nar100-150 grBitki yaprakları 1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Muz150-200 grErken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır.
Bağ(Üzüm)50-100 grSürgünler 10-20 cm uzunluğa eriştiği zaman ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Zeytin150-200 grÇiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Buğday, arpa, çeltik100 grKardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile birlikte 1000 lt lik bir depoya 5 kg BorZinc karıştırılarak uygulanır.
Kavun, Karpuz100-150 grBitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt)100-125 grÇiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Pancar100-150 grSeyreltme sonrası ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Pamuk, Patates100-125 grBitki boyu 15-20 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Ayçiçeği, Mısır, Tütün100-150 grBitki boyu 15-25 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Soğan,Sarımsak, Pırasa, Havuç, Lahana, Marul100-125 grBitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-4 uygulama daha yapılır.
Kanola, Yonca, Mercimek, Nohut100-125 grBitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 1-2 uygulama daha yapılır.
Soya, Fasulye, Bakla, Yer Fıstığı, Bezelye100-125 grBitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır.
Enginar, Kereviz, Karnıbahar100-150 grBitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Turp, Ispanka, Bamya100-150 grBitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Süs Bitkileri50-100 grVejetasyon süresince 20 gün arayla sürekli uygulama yapılır.
Damla Sulama ve Salma Sulama Sistemleri İle Uygulama Biçimi
Meyve ve sebzelerde meyve oluşumunun başlangıç döneminden itibaren, yaklaşık bir ton sulama suyuna 1-1.5 kg BorZinc karıştırılarak uygulanır

EM Teknolojisi ile Üretilmiş Biyoaktif  Sıvı Mikro Elementler

 

Garanti Edilmiş Analiz [w/v]

Suda Çözünür Çinko  (Zn) : % 6,0

EDTA Şelatlı Çinko (Zn) : 5,0

Suda Çözünür Bakır (Cu) : % 1,2

Suda Çözünür Bor (B) : % 0,24

ZiBor PLUS-EM

Harika Japon teknolojisi Etkili Mikroorganizma ile ZiBor PLUS-EM bitkileri hem besler, hem de biyoaktivasyon yoluyla destekleyerek  gelişmesini hızlandırır ve güçlendirir.

EM TEKNOLOJİSİ VE ZiBor PLUS-EM

Mikroorganizmalar çok çeşitli yollardan bitki gelişimine katkıda bulunurlar. Denilebilir ki: mikroorganizmalar olmasaydı tarım yapmak imk

EM Teknolojisi ile Biyolojik Aktif Hale Getirilmiş Sıvı Mikro Element Gübresi


Garanti edilmiş içeriği %[w/v]

Suda Çözünür Bor           (B)      : 0.24

Suda Çözünür Bakır        (Cu)    : 1.2

Suda Çözünür Demir       (Fe)    : 2.4

Suda Çözünür Mangan    (Mn)   : 1.2

Suda Çözünür Molibden  (Mo)   : 0.024

Suda Çözünür Çinko       (Zn)    : 3.6

 

HERCULE-EM

Harika Japon teknolojisi Etkili Mikroorganizma ile HERCULE-EM sadece bitkilere hem mikro element sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda bitkiyi biyolojik yoldan da aktive ederek gelişmesini güçlendiriyor.

 

EM TEKNOLOJİSİ ve HERCULE-EM

Japon bilim adamlarınca tarafından Etkili Mikroorganizma adı verilen doğal bir mikroorganizma karışımı kullanılarak doğal yoldan verimliliği artırma teknolojisi geliştirilmiştir

Etkili Mikroorganizma (EM) tarım topraklarında doğal olarak mevcut bulunan mikroorganizmadan izole edilmektedir.

EM teknolojisi ile elde edilen mikroorganizma karışımının toprağa ve doğrudan yaprağa verilmesi bitki gelişiminde olağan üstü etkili olmaktadır.

EM toprakta ve bitkide mikrobiyel çeşitliliği ve aktiviteyi geliştirmek için aşılayıcı olarak kullanılmaktadır.

EM teknolojisinin bitkisel üretimdeki olumlu etkisi altmıştan fazla ülkede geniş ölçekte denenmiş ve kanıtlanmıştır.

EM teknolojisinde kullanılan mikroorganizmalar (Laktik Asit Bakterileri, Fotosentetik Bakteriler, Azotobakterler, Mayalar ve Aktinomisetler)  güçlü mikro element yaprak gübresi ile birleştirilerek süper güçte HERCULE-EM üretildi.

HERCULE-EM ülkemizde eksikliği sık görülen mikro elementleri kolay alınabilir formda içermektedir.

HERCULE-EM biyolojik aktif bir gübredir, bitki gelişmesi üzerine basit mikro element gübrelerinden daha fazla etkilidir.

 

BİTKİYE FAYDALARI

Çinko, Demir ve Bakır noksanlıklarına bağlı klorozu önler.

Sürgün uçlarının zarar görmesini önleyerek bitkinin düzgün ve hızlı gelişmesini sağlar.

Fotosentezi artırır.

Verimi artırır.

Kalite özelliklerini geliştirir.

Bitkiyi güçlendirir, olumsuz çevre etkilerine dayanıklılığını artırır.

 

 
    
KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU

 

 

BİTKİ

BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE  BİÇİMİ

Kanola

100-125 gr

Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 1-2 uygulama daha yapılır.

Ayçiçeği, Mısır

100-150 gr

Bitki boyu 15-25 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.

Bağ (Üzüm)

50-100 gr

Sürgünler 10-20 cm uzunluğa eriştiği zaman ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.

Zeytin

150-200 gr

Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.

Tahıllar

100 gr

Kardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile birlikte 1000 lt lik bir depoya 5 kg HERCULE-EM karıştırılarak uygulanır.

Pancar

100-150 gr

Seyreltme sonrası ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.

Meyve ağaçları

100-150 gr

Bitki yaprakları1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır.

Sebzeler

50-100 gr

Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır

 

Damla Sulama ve Salma Sulama Sistemleri İle Uygulama Biçimi

Meyve ve sebzelerde bitkinin vejetatif gelişmesinin başlangıç döneminden itibaren, yaklaşık bir ton sulama suyuna 1-1,5 kg HERCULE-EM karıştırılarak uygulanır.

 

DEPOLAMA VE TAŞIMA ŞARTLARI

KULLANIMLA İLGİLİ UYARILAR

Serin ve kuru yerde , kilit altında orijinal ambalajında , ağzı kapalı olarak gıdalardan uzak yerlerde taşıyınız ve depolayınız.

HERCULE-EM ambalajlarını güneş ışığından uzak, gölgede taşıyınız ve muhafaza ediniz.

Gözler, deri ve elbiselerinize bulaşmamasına dikkat ediniz.

Bulaşması durumunda bol su ve sabunla yıkayınız.

Uygulama esnasında hiçbir şey yemeyiniz, sigara içmeyiniz.

Ağız yolu ile bulaşma durumunda, zehirlenme belirtileri görülürse hasta kusturulmalı ve doktor çağırılmalıdır.

Kullanım esnasında maske, gözlük ve eldiven kullanılması tavsiye edilir.

Çocuklardan ve gıdalardan uzak tutunuz.

  

 

 

 

AMBALAJ BİÇİMİ [BİR KOLİDE]

20 Adet 1,200 gr PE şişe

4 Adet 6 kg PE şişe

Boron Etanol Amin

Garanti edilmiş içeriği %(w/w)

Suda Çözünür Bor (B): 8.1

BİTKİ

BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE UYGULAMA BİÇİMİ

 

DOZ

DÖNEM

BBHC

KANOLA

100 cc

4-6 gerçek yaprakta iken-rozet dönemi

[ BBCH 18-30]

 

100 cc

Kıştan çıktıktan sonra yükselme-sapa kalkma döneminde

[ BBCH 32-51]

100 cc

Çiçeklenme öncesi dönemde

[ BBCH 55-67]

AYÇİÇEĞİ

150 cc

10-12 yaprak  yada tarlaya girilebilecek son dönem

[ BBCH 32-53]

ŞEKER PANCARI

150 cc

Bitkilerin 6-8 yaprağı oluştuğunda

[ BBCH 17-52]

ZEYTİN

150 cc

Sürgün uçlarında iki yaprakcığı çapraz vaziyette olduğu dönem. İlk tepe ucu yaprak oluşuyorken. [ BBCH 09-11]

150 cc

Çiçeklenme öncesi

[ BBCH 69]

150 cc

Zeytin meyvelerinin küçük saçma-nohut arası büyüklüğe eriştiği dönem.

[ BBCH 73]

SEBZELER

100 cc

Şaşırtılan sebzelerde, fideler yastıkta iken, diğer sebzelerde bitki boyu 10-15 cm oluncadan itibaren 15 gün ara ile 3 defa uygulama yapılır.

100 cc

Şaşırtılan sebzelerde, şaşırtmadan hemen sonra bir uygulama ve 15 gün ara ile 3 defa daha uygulama yapılır.

MEYVELER

150 cc

Genel olarak yaprak büyüklüğü 2-3 cm olunca ilk uygulama ve daha sonra 15 gün ara ile 2-3 uygulama daha yapılır.

 

DEPOLAMA VE TAŞIMA ŞARTLARI

KULLANIMLA İLGİLİ UYARILAR

  • Serin ve kuru yerde , kilit altında orijinal ambalajında , ağzı kapalı olarak gıdalardan uzak yerlerde taşıyınız ve depolayınız.
  • BorMin  ambalajlarını güneş ışığından uzak, gölgede taşıyınız ve muhafaza ediniz.
  • Gözler, deri ve elbiselerinize bulaşmamasına dikkat ediniz.
  • Bulaşması durumunda bol su ve sabunla yıkayınız.
  • Uygulama esnasında hiçbir şey yemeyiniz, sigara içmeyiniz.
  • Ağız yolu ile bulaşma durumunda, zehirlenme belirtileri görülürse hasta kusturulmalı ve doktor çağırılmalıdır.
  • Kullanım esnasında maske, gözlük ve eldiven kullanılması tavsiye edilir.
  • Çocuklardan ve gıdalardan uzak tutunuz.

Ambalaj Biçimi: 1 lt ve 5 lt

Garanti edilmiş içeriği %(w/w)
Suda Çözünür Bor (B) : 1.0
Suda Çözünür Bakır (Cu) : 0.5
Suda Çözünür Demir (Fe) : 10.0

Suda Çözünür Mangan (Mn) : 3.0
Suda Çözünür Çinko (Zn) : 5.0
 Olabilecek en yüksek oranda Demir, Çinko, Mangan, Bakır ve Bor içerir. Daha az Maxi Minerale Powder kullanarak, noksanlık problemi daha az maliyetle çözülür. Toz halinde, suda tam çözünen mikro besin maddeleri içerdiğinden, hemen tümü bitki tarafından alınabilir.

İçindeki mikro besin elementleri ülkemizde ilk defa TAYOsis tarafından kullanılan yepyeni bir ajanla şelatlanmıştır, yapraklardan tam ve kolay bir şekilde geçer. Şelatlayıcı ajanla birlikte mikroelementin, daha az enerji harcanarak hücre duvarını aşması, hücre içerisinde çok hızlı asimile olması, noksanlık probleminden bitkinin hasarının minimuma inmesini, daha hızlı noksanlığın giderilmesini sağlar. 


Şelatlamada doğal bir ajan kullanıldığından bitki doğasına uygundur, bitki hücrelerinde yabancı bir madde gibi davranmaz, fizyolojik proseslere katılır.


Bitkilerde büyüme hormonu oksin oluşumunu artırarak bitkinin hızlı ve gür büyümesini sağlar


Klorofil sentezinde enerji kaynaklarının etkinliğini artırarak klorofil oluşumunu teşvik eder, bitkilerin görünümü kısa sürede daha koyu yeşil bir görünüm kazanır. Ayrıca yaprak sayısını ve yaprak alanını artırarak fotosentez oranını yükseltir.


Enzim aktivitesini artırır, dolayısıyla bitki fizyolojisinin düzenli seyrini temin eder. Kılcal kök hacmini, sürgün, çiçek ve meyve sayısını artırarak, sonuçta mahsül miktarının artmasını sağlar.


Bitkinin su alımını artırır, bitkinin tüm organlarının daha hızlı büyümesini sağladığı gibi, meyvelerinde daha iri olmasını sağlar.


Hastalık ve zararlılar ile sıcak ve soğuk etkilerine karşı bitkinin direncini artırır.


Depo dayanıklılığını artırır, depolanma süresini uzatır.


Çiçeklenme, polen gelişimi ve meyve tutumunu artırır.


Hücre çoğalmasını ve hücre gelişimini artırır.


Rozetleşme, küçük yaprak oluşumu, kamçılaşma, sürgün kısalığı, boğum aralarında kısalma, meyve ve danelerde küçülme gibi çinko noksanlığına dayalı sorunları giderir


Meyve ve yumrularda öz çürüklüğü ve öz kararması, içi boş, çatlak meyve ve yumru oluşumu, çekirdek evinde mantarlaşma, meyvelerde deformasyon gibi bor noksanlığına dayalı sorunları giderir.


Mısır, ayçiçeği, kolza gibi bitkilerde koçan ve tablaların doluluk oranını artırır ve danelerin iri, çekirdeklerin içinin dolu olmasını sağlar.


Mikro besin maddesi noksanlığının ileride sebep olacağı verim düşüklüğünün önüne geçer


Meyve ve sebzelerde yaprak sararmasını önler.


Kamçılaşmayı ve meyveler olgunlaşmadan dökülmesini önler.


Bitkinin hormon dengesini düzenler.


Meyve kalitesini yükseltir, Yapraklı sebzelerde iri yapraklar oluşturur.


Genel amaçlı kullanımlar için tam bir bitki besleme kompleksidir.


Tek bir gübre ile tüm mikro besin maddelerini bitkiye sağlamanın avantajlarını sağlar.
 

BİTKİBİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ
Domates, Biber, Patlıcan
(Şaşırtmadan önce)
25 grİlk uygulama fideler yastıkta iken bir teneke suya 35 gr Maxi Minerale Powder karıştırılıp, bitkiler bununla sulanır. İlk uygulama çimlenme yeni başladığında yapılır.
Şaşırtmadan hemen sonra175 grCan suyu olarak topraktan 150 gr. Bir dekar fideyi sulayacak biçimde uygulanır.
Şaşırtmadan sonra175 gr10-15 gün aralıklarla 4 uygulama yapılır.
Hıyar, Kabak50-150 grBitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır.
Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz, Vişne100-150 grBitki yaprakları1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Çilek100-150 grBitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. 10 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır.
Fındık, Ceviz, Ayva, Nar100-125 grBitki yaprakları 1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Muz50-175 grErken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır.
Bağ(Üzüm)100-150 grSürgünler 10-20 cm uzunluğa eriştiği zaman ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Zeytin50-150 grÇiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Buğday, arpa, çeltik100-125 grKardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile birlikte 1000 lt lik bir depoya 5 kg Maxi Minerale Powder karıştırılarak uygulanır.
Kavun, Karpuz100-150 grBitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt)100-150 grÇiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Pancar125 grSeyreltme sonrası ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Pamuk, Patates100-125 grBitki boyu 15-20 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Ayçiçeği, Mısır, Tütün100-125 grBitki boyu 15-25 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Soğan,Sarımsak, Pırasa, Havuç, Lahana, Marul100-150 grBitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-4 uygulama daha yapılır.
Kanola, Yonca, Mercimek, Nohut100-150 grBitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 1-2 uygulama daha yapılır.
Soya, Fasulye, Bakla, Yer Fıstığı, Bezelye100-125 grBitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır.
Enginar, Kereviz, Karnıbahar50-150 grBitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Turp, Ispanka, Bamya50-150 grBitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Süs Bitkileri75-125 grVejetasyon süresince 20 gün arayla sürekli uygulama yapılır.
Damla Sulama ve Salma Sulama Sistemleri İle Uygulama Biçimi
Meyve ve sebzelerde meyve oluşumunun başlangıç döneminden itibaren, yaklaşık bir ton sulama suyuna 400-600 gr Maxi Minerale Powder karıştırılarak uygulanır

Maxi Minerale, bitkinin mikroelement noksanlıklarını gideren yada önümüzdeki sezon oluşması muhtemel mikroelement noksanlığının oluşmamasını garantileyen, üstün özelliklere sahip gübredir.

BİTKİBİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ
Domates, Biber, Patlıcan
(Şaşırtmadan önce)
35 grİlk uygulama fideler yastıkta iken bir teneke suya 35 gr Maxi Minerale karıştırılıp, bitkiler bununla sulanır. İlk uygulama çimlenme yeni başladığında yapılır.
Şaşırtmadan hemen sonra150 grCan suyu olarak topraktan 150 gr. Bir dekar fideyi sulayacak biçimde uygulanır.
Şaşırtmadan sonra50-100 gr10-15 gün aralıklarla 4 uygulama yapılır.
Hıyar, Kabak100-150 grBitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır.
Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz, Vişne100-125 grBitki yaprakları1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Çilek100-150 grBitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. 10 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır.
Fındık, Ceviz, Ayva, Nar100-150 grBitki yaprakları 1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Muz100-150 grErken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır.
Bağ(Üzüm)50-100 grSürgünler 10-20 cm uzunluğa eriştiği zaman ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Zeytin100-150 grÇiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Buğday, arpa, çeltik100 grKardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile birlikte 1000 lt lik bir depoya 5 kg Maxi Minerale karıştırılarak uygulanır.
Kavun, Karpuz100-150 grBitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt)100-125 grÇiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Pancar100-150 grSeyreltme sonrası ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Pamuk, Patates100-125 grBitki boyu 15-20 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Ayçiçeği, Mısır, Tütün100-150 grBitki boyu 15-25 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Soğan,Sarımsak, Pırasa, Havuç, Lahana, Marul100-125 grBitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-4 uygulama daha yapılır.
Kanola, Yonca, Mercimek, Nohut100-150 grBitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 1-2 uygulama daha yapılır.
Soya, Fasulye, Bakla, Yer Fıstığı, Bezelye100-125 grBitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır.
Enginar, Kereviz, Karnıbahar100-150 grBitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Turp, Ispanka, Bamya100-150 grBitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Süs Bitkileri50-100 grVejetasyon süresince 20 gün arayla sürekli uygulama yapılır.
Damla Sulama ve Salma Sulama Sistemleri İle Uygulama Biçimi
Meyve ve sebzelerde meyve oluşumunun başlangıç döneminden itibaren, yaklaşık bir ton sulama suyuna 1-1.5 kg Maxi Minerale karıştırılarak uygulanır

Mısır İçin Özel Gübre

Garanti edilmiş içeriği %(w/w)

Suda Suda Çözünür Bor (B): 0.2

Suda Çözünür Molibden (Mo): 0.02

Suda Çözünür Çinko (Zn): 5.0

 

 

 

 

 

 

 

MISIR BİTKİSİNE BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE UYGULAMA BİÇİMİ

DOZ

DÖNEM

BBCH

150 gr

Bitki boyu 15-20 cm uzunlukta iken

[ BBCH 15-30]

150 gr

15 gün ara ile 2 uygulama daha yapılır

[ BBCH 32-40]

 

 

DEPOLAMA VE TAŞIMA ŞARTLARI

KULLANIMLA İLGİLİ UYARILAR

  • Serin ve kuru yerde , kilit altında orijinal ambalajında , ağzı kapalı olarak gıdalardan uzak yerlerde taşıyınız ve depolayınız.
  • Süper MISIR ambalajlarını güneş ışığından uzak, gölgede taşıyınız ve muhafaza ediniz.
  • Gözler, deri ve elbiselerinize bulaşmamasına dikkat ediniz.
  • Bulaşması durumunda bol su ve sabunla yıkayınız.
  • Uygulama esnasında hiçbir şey yemeyiniz, sigara içmeyiniz.
  • Ağız yolu ile bulaşma durumunda, zehirlenme belirtileri görülürse hasta kusturulmalı ve doktor çağırılmalıdır.
  • Kullanım esnasında maske, gözlük ve eldiven kullanılması tavsiye edilir.
  • Çocuklardan ve gıdalardan uzak tutunuz.

Ambalaj Biçimi : 1 lt ve 5 lt

Pamuk İçin Özel Gübre

Garanti edilmiş içeriği %(w/w)

Suda Suda Çözünür Bor (B): 0.2

Suda Çözünür Demir (Fe): 2.0

Suda Çözünür Mangan (Mn): 0.5

Suda Çözünür Çinko (Zn): 4.0

 

 

 

 

 

 

 

 

PAMUK BİTKİSİNE BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE UYGULAMA BİÇİMİ

DOZ

DÖNEM

BBCH

150 gr

Bitki boyu 15-20 cm uzunlukta iken

[ BBCH 19-21]

150 gr

Çiçek göz sürgünleri oluşum döneminde

[ BBCH 51-55]

150 gr

Çiçek oluşumu tamamlandıktan sonra bir hafta içinde

[ BBCH 71-74]

 

 

DEPOLAMA VE TAŞIMA ŞARTLARI

KULLANIMLA İLGİLİ UYARILAR

  • Serin ve kuru yerde , kilit altında orijinal ambalajında , ağzı kapalı olarak gıdalardan uzak yerlerde taşıyınız ve depolayınız.
  • Süper PAMUK ambalajlarını güneş ışığından uzak, gölgede taşıyınız ve muhafaza ediniz. 
  • Gözler, deri ve elbiselerinize bulaşmamasına dikkat ediniz.
  • Bulaşması durumunda bol su ve sabunla yıkayınız.
  • Uygulama esnasında hiçbir şey yemeyiniz, sigara içmeyiniz.
  • Ağız yolu ile bulaşma durumunda, zehirlenme belirtileri görülürse hasta kusturulmalı ve doktor çağırılmalıdır.
  • Kullanım esnasında maske, gözlük ve eldiven kullanılması tavsiye edilir.
  • Çocuklardan ve gıdalardan uzak tutunuz.

Ambalaj Biçimi: 1 lt ve 5 lt.

Asla uygun dozlarını aşmayın
Sadece gerekli olan yerlerde kullanılır

Garanti edilmiş içeriği %(w/w)
Suda Çözünür Bor (B): 14.0
Suda Çözünür Molibden (Mo): 4.6

BİTKİBİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ
Domates, Biber, Patlıcan
(Şaşırtmadan önce)
5 grİlk uygulama fideler yastıkta iken bir teneke suya 35 gr MoBor karıştırılıp, bitkiler bununla sulanır. İlk uygulama çimlenme yeni başladığında yapılır.
Şaşırtmadan hemen sonra25 grCan suyu olarak topraktan 150 gr. Bir dekar fideyi sulayacak biçimde uygulanır.
Şaşırtmadan sonra25 gr10-15 gün aralıklarla 4 uygulama yapılır.
Diğer Sebzeler20-25 grBitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır.
Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz, Vişne20-25 grBitki yaprakları1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Çilek10-25 grBitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. 10 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır.
Muz10-25 grErken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır.
Bağ(Üzüm)10-25 grSürgünler 10-20 cm uzunluğa eriştiği zaman ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Buğday, arpa, çeltik10-25 grKardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile birlikte 1000 lt lik bir depoya 5 kg MoBor karıştırılarak uygulanır.
Kavun, Karpuz10-25 grBitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt)10-25 grÇiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Pancar25 grSeyreltme sonrası ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Pamuk10-25 grBitki boyu 15-20 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Ayçiçeği, Mısır25 grBitki boyu 15-25 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Soya, Fasulye, Bakla, Yer Fıstığı, Bezelye10-25 grBitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır.
Patates, Soğan, Havuç, Lahana10-25 grBitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-4 uygulama daha yapılır.
Süs Bitkileri10-25 grVejetasyon süresince 20 gün arayla sürekli uygulama yapılır.
Damla Sulama ve Salma Sulama Sistemleri İle Uygulama Biçimi
Meyve ve sebzelerde meyve oluşumunun başlangıç döneminden itibaren, yaklaşık bir ton sulama suyuna 25-50 kg MoBor karıştırılarak uygulanır

Garanti edilmiş içeriği %(w/w)
Suda Çözünür Bor (B): 0.2
Suda Çözünür Çinko (Zn): 6.0
EDTA ile şelatlı Çinko (Zn) : 5.0




BİTKİBİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ
Domates, Biber, Patlıcan
(Şaşırtmadan önce)
50 grİlk uygulama fideler yastıkta iken bir teneke suya 35 gr ZiBor karıştırılıp, bitkiler bununla sulanır. İlk uygulama çimlenme yeni başladığında yapılır.
Şaşırtmadan hemen sonra350 grCan suyu olarak topraktan 150 gr. Bir dekar fideyi sulayacak biçimde uygulanır.
Şaşırtmadan sonra100-300 gr10-15 gün aralıklarla 4 uygulama yapılır.
Diğer sebzeler100-300 grBitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır.
Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz, Vişne200-300 grBitki yaprakları1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Çilek200-300 grBitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. 10 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır.
Muz100-350 grErken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır.
Bağ(Üzüm)200-300 grSürgünler 10-20 cm uzunluğa eriştiği zaman ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Buğday, arpa, çeltik200-250 grKardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile birlikte 1000 lt lik bir depoya 5 kg ZiBor karıştırılarak uygulanır.
Kavun, Karpuz200-250 grBitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt)200-350 grÇiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Pancar250 grSeyreltme sonrası ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Pamuk200-250 grBitki boyu 15-20 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Ayçiçeği, Mısır250 grBitki boyu 15-25 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Soya, Fasulye, Bakla, Yer Fıstığı, Bezelye200-300 grBitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır.
Patates, Soğan, Havuç, Lahana200-300 grBitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-4 uygulama daha yapılır.
Süs Bitkileri150-250 grVejetasyon süresince 20 gün arayla sürekli uygulama yapılır.
Damla Sulama ve Salma Sulama Sistemleri İle Uygulama Biçimi
Meyve ve sebzelerde meyve oluşumunun başlangıç döneminden itibaren, yaklaşık bir ton sulama suyuna 1-3 kg ZiBor karıştırılarak uygulanır