Garanti Edilmiş İçeriği(%w/w)
Toplam Azot (N) : 7
Nitrat azotu(NO3): 7
Suda Çözünür Potasyum Oksit(K2O): 20
Suda Çözünür Magnezyum Oksit(MgO): 7
Suda Çözünür Kükürt Trioksit(SO3): 30
BİTKİ | BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ | ||
Domates, Biber, Patlıcan | 250 gr | Şaşırtmadan hemen sonra başlamak üzere yapraktan 15 gün aralıklarla 3-4 defa uygulama yapılır. | |
Hıyar, Kabak | 100-250 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. | |
Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz,Vişne | 200-300 gr | Yapraklar 1-2 cm büyüklüğe ulaşınca ilk uygulama yapılır. 15 gün aralıklarla 3-4 defa uygulama daha yapılır. | |
Çilek | 250-300 gr | Bitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. 10 gün aralıklarla 3-4 defa uygulama daha yapılır. | |
Fındık, Ceviz, Ayva, Nar | 200-300 gr | Bitki yaprakları 1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. | |
Muz | 200-250 gr | Erken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır. | |
Bağ (Üzüm) | 200-300 gr | Sürgünlerin 10-20 cm uzunluğa erişmesinden itibaren 15 gün aralıklarla 3-5 defa uygulama yapılır. | |
Zeytin | 200-250 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Buğday, arpa, çeltik | 150-200 gr | Kardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile birlikte uygulanır. | |
Kavun, Karpuz | 200-250 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 10 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt) | 250-350 gr | Çiçeklenme dönemi öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. | |
Pancar | 150-200 gr | Seyreltme sonrasında ilk uygulama yapılır. 15 gün aralıklarla 2-3 defa uygulama daha yapılır. | |
Pamuk, Patates | 200-250 gr | Bitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 10 gün aralıklarla 3-4 uygulama daha yapılır. | |
Ayçiçeği, Mısır, Tütün | 200-250 gr | Bitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 10 gün aralıklarla 3-4 uygulama daha yapılır. | |
Soğan, Sarımsak, , Pırasa Havuç, Lahana, Marul | 150-250 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-4 uygulama daha yapılır. | |
Kanola, Yonca, Mercimek, Nohut | 150-200 gr | Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 1-2 uygulama daha yapılır. | |
Soya, Fasulye, Bakla, Yer Fıstığı, Bezelye | 200-300gr | Bitki boyu 5-10 cm olunca ilk uygulama yapılır. 10 gün aralıklarla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Enginar, Kereviz, Karnıbahar, | 100-250 gr | Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Turp, Ispanak, Bamya | 125-200 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Süs Bitkileri | 50 gr | Vejetasyon süresince 15 gün arayla sürekli uygulama yapılır. | |
| |||
Damla Sulama ve Salma Sulama Sistemleri İle Uygulama Biçimi | |||
Meyve ve sebzelerde bitkinin vejetatif gelişmesinin başlangıç döneminden itibaren, yaklaşık bir ton sulama suyuna 1-3 kg Organex karıştırılarak uygulanır. | |||
DEPOLAMA VE TAŞIMA ŞARTLARI | KULLANIMLA İLGİLİ UYARILAR | ||
|
| ||
Ambalaj Biçimi: 1 ve 25 kg
Garanti Edilmiş İçeriği(%w/w)
Toplam Azot (N) : 7.5
Nitrat azotu(NO3): 7.5
Suda Çözünür Potasyum Oksit(K2O):25
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit(CaO):13
Suda Çözünür Kükürt Trioksit(SO3):20
BİTKİ | BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ | ||
Domates, Biber, Patlıcan | 250 gr | Şaşırtmadan hemen sonra başlamak üzere yapraktan 15 gün aralıklarla 3-4 defa uygulama yapılır. | |
Hıyar, Kabak | 100-250 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. | |
Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz,Vişne | 200-300 gr | Yapraklar 1-2 cm büyüklüğe ulaşınca ilk uygulama yapılır. 15 gün aralıklarla 3-4 defa uygulama daha yapılır. | |
Çilek | 250-300 gr | Bitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. 10 gün aralıklarla 3-4 defa uygulama daha yapılır. | |
Fındık, Ceviz, Ayva, Nar | 200-300 gr | Bitki yaprakları 1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. | |
Muz | 200-250 gr | Erken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır. | |
Bağ (Üzüm) | 200-300 gr | Sürgünlerin 10-20 cm uzunluğa erişmesinden itibaren 15 gün aralıklarla 3-5 defa uygulama yapılır. | |
Zeytin | 200-250 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Buğday, arpa, çeltik | 150-200 gr | Kardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile birlikte uygulanır. | |
Kavun, Karpuz | 200-250 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 10 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt) | 250-350 gr | Çiçeklenme dönemi öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. | |
Pancar | 150-200 gr | Seyreltme sonrasında ilk uygulama yapılır. 15 gün aralıklarla 2-3 defa uygulama daha yapılır. | |
Pamuk, Patates | 200-250 gr | Bitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 10 gün aralıklarla 3-4 uygulama daha yapılır. | |
Ayçiçeği, Mısır, Tütün | 200-250 gr | Bitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 10 gün aralıklarla 3-4 uygulama daha yapılır. | |
Soğan, Sarımsak, , Pırasa Havuç, Lahana, Marul | 150-250 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-4 uygulama daha yapılır. | |
Kanola, Yonca, Mercimek, Nohut | 150-200 gr | Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 1-2 uygulama daha yapılır. | |
Soya, Fasulye, Bakla, Yer Fıstığı, Bezelye | 200-300gr | Bitki boyu 5-10 cm olunca ilk uygulama yapılır. 10 gün aralıklarla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Enginar, Kereviz, Karnıbahar, | 100-250 gr | Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Turp, Ispanak, Bamya | 125-200 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Süs Bitkileri | 50 gr | Vejetasyon süresince 15 gün arayla sürekli uygulama yapılır. | |
| |||
Damla Sulama ve Salma Sulama Sistemleri İle Uygulama Biçimi | |||
Meyve ve sebzelerde bitkinin vejetatif gelişmesinin başlangıç döneminden itibaren, yaklaşık bir ton sulama suyuna 1-3 kg Organex karıştırılarak uygulanır. | |||
DEPOLAMA VE TAŞIMA ŞARTLARI | KULLANIMLA İLGİLİ UYARILAR | ||
|
| ||
Ambalaj Biçimi: 1 kg ve 25 kg
Garanti edilmiş içeriği %(w/w)
Toplam Azot, (N): 12
Nitrat Azotu, (NO3): 12
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O): 23
Suda Çözünür Magnezyum Oksit (MgO): 7,5
BİTKİ | BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ | ||
Domates, Biber, Patlıcan (Şaşırtmadan Önce) | 250 gr | İlk uygulama fideler yastıkta iken bir teneke suya 50 gr Or-ganex 12-0-23 (7,5 MgO) karıştırılıp, bitkiler bununla sulanır. İlk uygulama çimlenme yeni başladığında yapılır. | |
Şaşırtmadan hemen sonra | Can suyu olarak topraktan 250 gr. Bir dekar fideyi sulayacak biçimde uygulanır. | ||
Şaşırtmadan sonra | 10-15 gün aralıklarla 3-4 uygulama yapılır. | ||
Hıyar, Kabak | 100-250 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. | |
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt) | 250-350 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. | |
Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz | 200-300 gr | Bitki yaprakları1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır. | |
Çilek | 250-300 gr | Bitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. . 10 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. | |
Fındık, Ceviz, Ayva, Nar | 200-300 gr | Bitki yaprakları 1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. | |
Muz | 200-250 gr | Erken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır. | |
Bağ (Üzüm) | 200-300 gr | Sürgünler 10-20 cm uzunluğa eriştiği zaman ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. | |
Zeytin | 200-250 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Buğday, arpa, çeltik | 150-200 gr | Kardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile Or-ganex 12-0-23 (7,5 MgO) karıştırılarak uygulanır. | |
Kavun, Karpuz | 200-250 gr | Bitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. | |
Pancar | 150-200 gr | Seyreltme sonrası ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. | |
Pamuk, Patates | 200-250 gr | Bitki boyu 15-20 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. | |
Ayçiçeği, Mısır, Tütün | 200-250 gr | Bitki boyu 15-25 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. | |
Soğan, Sarımsak, , Pırasa Havuç, Lahana, Marul | 150-250 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-4 uygulama daha yapılır. | |
Kanola, Yonca, Mercimek, Nohut | 150-200 gr | Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 1-2 uygulama daha yapılır. | |
Soya, Fasulye, Bakla, Yer Fıstığı, Bezelye | 200-300 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. | |
Enginar, Kereviz, Karnıbahar, | 100-250 gr | Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Turp, Ispanak, Bamya | 125-200 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Süs Bitkileri | 50 gr | Vejetasyon süresince 20 gün arayla sürekli uygulama yapılır. | |
| |||
Damla Sulama ve Salma Sulama Sistemleri İle Uygulama Biçimi | |||
Meyve ve sebzelerde bitkinin vejetatif gelişmesinin başlangıç döneminden itibaren, yaklaşık bir ton sulama suyuna 1-3 kg Or-ganex 12-0-23(7,5 MgO) karıştırılarak uygulanır. | |||
DEPOLAMA VE TAŞIMA ŞARTLARI | KULLANIMLA İLGİLİ UYARILAR | ||
|
| ||
Ambalaj Biçimi: 1 kg ve 25 kg
Garanti edilmiş içeriği %(w/w)
Toplam Azot, (N): 14
Nitrat Azotu, (NO3): 14
Suda Çözünebilir Potasyum Oksit, (K2O): 23
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit, (CaO): 13
BİTKİ | BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ | ||
Domates, Biber, Patlıcan (Şaşırtmadan Önce) | 250 gr | İlk uygulama fideler yastıkta iken bir teneke suya 50 gr Or-ganex 14-0-23 (13 CaO) karıştırılıp, bitkiler bununla sulanır. İlk uygulama çimlenme yeni başladığında yapılır. | |
Şaşırtmadan hemen sonra | Can suyu olarak topraktan 250 gr. Bir dekar fideyi sulayacak biçimde uygulanır. | ||
Şaşırtmadan sonra | 10-15 gün aralıklarla 3-4 uygulama yapılır. | ||
Hıyar, Kabak | 100-250 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. | |
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt) | 250-350 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. | |
Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz | 200-300 gr | Bitki yaprakları1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır. | |
Çilek | 250-300 gr | Bitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. . 10 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. | |
Fındık, Ceviz, Ayva, Nar | 200-300 gr | Bitki yaprakları 1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. | |
Muz | 200-250 gr | Erken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır. | |
Bağ (Üzüm) | 200-300 gr | Sürgünler 10-20 cm uzunluğa eriştiği zaman ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. | |
Zeytin | 200-250 gr | Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Buğday, arpa, çeltik | 150-200 gr | Kardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile Or-ganex 14-0-23 (13 CaO) karıştırılarak uygulanır. | |
Kavun, Karpuz | 200-250 gr | Bitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. | |
Pancar | 150-200 gr | Seyreltme sonrası ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. | |
Pamuk, Patates | 200-250 gr | Bitki boyu 15-20 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. | |
Ayçiçeği, Mısır, Tütün | 200-250 gr | Bitki boyu 15-25 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. | |
Soğan, Sarımsak, , Pırasa Havuç, Lahana, Marul | 150-250 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-4 uygulama daha yapılır. | |
Kanola, Yonca, Mercimek, Nohut | 150-200 gr | Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 1-2 uygulama daha yapılır. | |
Soya, Fasulye, Bakla, Yer Fıstığı, Bezelye | 200-300 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. | |
Enginar, Kereviz, Karnıbahar, | 100-250 gr | Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Turp, Ispanak, Bamya | 125-200 gr | Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. | |
Süs Bitkileri | 50 gr | Vejetasyon süresince 20 gün arayla sürekli uygulama yapılır. | |
| |||
Damla Sulama ve Salma Sulama Sistemleri İle Uygulama Biçimi | |||
Meyve ve sebzelerde bitkinin vejetatif gelişmesinin başlangıç döneminden itibaren, yaklaşık bir ton sulama suyuna 1-3 kg Or-ganex 14-0-23 (13 CaO) karıştırılarak uygulanır. | |||
DEPOLAMA VE TAŞIMA ŞARTLARI | KULLANIMLA İLGİLİ UYARILAR | ||
|
| ||
Ambalaj Biçimi : 1 kg ve 25 kg
Garanti edilmiş içeriği %(w/w)
Toplam Azot (N) : 10
Nitrat Azotu, NO3 : 8,8
Üre azotu(NH2)2CO: 1,2
Suda çözünür Potasyumoksit (K2O): 30
Suda çözünür Bor, (B): 2,5
Suda çözünür Çinko, (Zn): 4,5
Olive Star 10-0-30 + 2,5 B +4,5 Zn, zeytin bitkisinin yüksek ve kaliteli ürün vermesini sağlayan, zeytin için özel bir gübredir
Fizyolojisinin gereği olarak, zeytin ağaçlarında besin maddeleri kökten yaprak, çiçek ve meyvelere yavaş taşınır. Akdeniz ülkelerinin zeytinliklerinde genellikle Azot, Potasyum, Bor ve Çinko elementlerinin noksanlıkları görülmektedir. Olive Star 10-0-30 + 2,5 B +4,5 Zn gübresi uygulamasıyla noksanlıklar önlenir.
Olive Star 10-0-30 + 2,5 B +4,5 Zn, uygulaması zeytin ağaçlarında hızlı bir gelişme, bol çiçeklenme ve meyve tutumu sağlar
Olive Star 10-0-30 + 2,5 B +4,5 Zn, zeytinlerde meyve dökülmesini azaltır,
Olive Star 10-0-30 + 2,5 B +4,5 Zn, zeytin ağaçlarının hastalıklara ve zararlılara karşı dayanıklılığını artırır
Olive Star 10-0-30 + 2,5 B +4,5 Zn uygulanan zeytin ağaçlarında, bol ürün yılında görülen sürgün kısalmasının önüne geçerek, ertesi yıl verim düşüşünü azaltır. Diğer bir ifade ile peryodisite nedeniyle verim kaybını azaltır.
Olive Star 10-0-30 + 2,5 B +4,5 Zn, yağ oranı yüksek kaliteli meyve oluşumunu sağlar
Olive Star 10-0-30 + 2,5 B +4,5 Zn, içerdiği bor sayesinde zeytinlerde görülen burun çürüklüklerinin önüne geçer
Olive Star 10-0-30 + 2,5 B +4,5 Zn, içerdiği yüksek miktardaki potasyum sayesinde maymun yüzlü zeytin tanesi oluşumunu önler
ZEYTİN FİDANLARI-AĞAÇLARINA BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE UYGULAMA BİÇİMİ | ||
DOZ | DÖNEM | BBCH |
150 gr | Sürgün uçlarında iki yaprakcığın çapraz vaziyette olduğu dönem. İlk tepe ucu yaprak oluşuyorken. | [ BBCH 09-11] |
150 gr | Sürgünler 2-3 cm uzunluğa eriştiği dönem. | [ BBCH 31-35] |
150 gr | Zeytin meyvelerinin küçük saçma-nohut arası büyüklüğe eriştiği dönem. | [ BBCH 71-75] |
150 gr | Hasattan sonra [münavebenin olumsuz etkisini azaltmak için] | [ BBCH 92 den sonra] |
ZEYTİN FİDANLARI-AĞAÇLARINA BİR DEKARA DAMLA SULAMA SİSTEMLERİ İLE UYGULAMA DOZU VE UYGULAMA BİÇİMİ | ||
DOZ | DÖNEM | BBCH |
750 gr-1,5 kg | Zeytin bitkisinde, sürgün uçlarında yaprakçıkların oluşmaya başladığı dönemden itibaren, yaklaşık bir ton sulama suyuna 750 gr-1,5 kg Olive Star 10-0-30 +ME karıştırılarak uygulanır. Aynı uygulama meyvelerin saçma büyüklüğüne erişinceye kadar haftada bir tekrarlanır. | [ BBCH 07-71] |
Ambalaj Biçimi: 1 kg